Pvä 2-4 (247 km): Saksa ja satula

Pvä 2: Hessendorf-Hatten, 85 km
Pvä 3: Hatten-Papenburg, 81 km
Pvä 4: Lepo

image

Terveisiä Papenburgista!

Kolme päivää Saksaa takana ja nyt lepopäivä Papenburgissa. Hollannin rajalle on reilu parikymmentä kilometriä, joten huomenna ylitän ensimmäisen maanrajan.

En ollut aikaisemmin käynyt Saksassa, ja en tiennyt mitä odottaa liikenteen suhteen. Olin valmistautunut palloilemaan liikenteen seassa, mutta toisin kävi. Kaikkialla on pyöräilijöille jonkinlainen erillinen, usein jalkakäytävän yhteydessä oleva kaista.

image

Punainen kaista on minun. Pyöräilijöille on selkeästi viitotettuja reittejä.

Pyöräilijöillä on hyvät oltavat, mutta tykitykseen se ei kutsu. Suomen reissuilla tulee usein ainakin osan matkasta tykitettyä, eli musa korviin ja haipakkaa maantienreunassa. Sillä tapaa matka etenee joutusasti. Nyt olen joutunut kruisailemaan lepposaa vauhtia, joka on kaikenpuolin tietenkin hyvä juttu.

image

Bremenin läpiajopäivänä pyörä liikkui 5,5 tuntia (85 km), eli fiilistelyvauhtia.

image

Pähkinätauko Bremenin keskustassa.

image

Joskus tosin röpelöinen pyörätie ketuttaa, kun autokaistan virheetön asfaltti loistaa vieressä.

Pyörätiet kun ovat usein vähän kehnommasa pinnoitteessa kuin autotiet, se pistään välillä pompottaan, ja se voi ketuttaa. Kaikki jotka on pidempiä pyörämatkoja tehnyt tietää miltä kenguruasfaltti loppupäivästä tuntuu perseessä. Onneksi tein lähtiessä riskivalinnan: otin alle upouuden satulan.

Ostin Brooksin B17s nahkasatulan kaksi viikkoa ennen lähtöä. Tämä on kaikkien suositusten vastaista, koska uusi nahkasatula on kova peli, joka useimpien mukaan saavuttaa muotonsa vasta 500-1000 km jälkeen. Kenguruasfaltilla se on tosin kullan arvoinen.

image

Brooks b17s

Nahkasatula joustaa paremmin kun muovirunkoinen. Mutta lisää siitä myöhemmin, akku loppuu. Sanotaan kuitenkin vielä että compeedi persetaipeessa toimii yllättävän hyvin!

image

Papenburgin suorat pitkät kanavat enteilee sitä minne olen huomenna menossa.

Kolme päivää olen polkenut vastatuuleen, ja lisää on luvassa. Tuuli kääntyy huomenna sopivasti läntisestä eteläiseksi, ihan niinkun minäkin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s