Pvä 18-21 (1434 km): Ranska ja reittiahdistus

Pvä 18: Neufgrange – Severne, 109 km
Pvä 19: Severne – Boofzheim, 85 km
Pvä 20: Boofzheim – Huningue, 114 km
Pvä 21: Lepo

image

Bonjour

Kolme päivää olen täälä paahteisen kuumassa Ranskassa nyökkäillyt bonjour vastaantuleville. Olen suuremmaksi osin seurannut suosittuja pyöräilyreittejä, ja tavannut täälä paljon mukavaa porukkaa.

image

Tällä reitillä oli vaikea eksyä.

image

Paikoittain satumaista.

Ensimmäinen päivä oli hyvä esimerkki siitä miten oma, mielivaltainen reitin valinta vaikuttaa etenemiseen. Pyöräilin sinä päivänä reittejä pitkin sujuvasti noin 70 km, johonka kului suunnilleen neljä tuntia. Reittien välissä oli vajaan 30 km katkos, jossa vierähtikin sitten lähes yhtä kauan. Ranskalaisissa pikkukylissä karjapolutkin oli merkitty kartalla tieksi, ja välillä ne loppuivat kesken. Tein runsaasti u-käännöksiä. Sinä päivänä liikuttelin pyörää lähes 7 tuntia, ja matkaa tein 10. Vähillä eväillä.

image

Onneksi Severnen leirintäaluueella oli yhdeksän maissa vielä pitsapaku paikalla.

Päätin että keskittyisin seuraavat päivät syömiseen ja juomiseen, koska menneen päivän menolla ei pitkälle pötkittäisi. Ruokahuoltoa on vaikeuttanut se, että kaasu on ollut loppu jo Luxemburgista asti, enkä ole löytänyt trangiaan sopivaa kaasua mistään. Onneksi täältä Huninguen leirintäalueelta löytyi, jonkun unohtama, kaasu minulle.

image

Pieni kylä Lutzelbourg.

image

Paahteinen isompi Strasburg. Lämpötilamittari näytti tuolloin 42 astetta.

Pari viimeistä päivää Ranskassa sujui hikisesti polkien, mutta suhteellisen mutkattomasti. Mieli onkin jo kääntynyt seuraaville etapeille Sveitsiin. En ole ollut kovinkaan huolissani Sveitsistä, koska olin ajatellut seurata pyöräilyreittiä Jura route 7 Baselista Nyoniin. Reitti oli muistaakseni kuvailtu olevan easy, mutta kun aloin illalla Boofzheimin leirintäalueella reittiin perehtymän, niin ei se ollutkaan, vaan medium-difficult. Tapasin seuraavana päivänä sveitsiläisen pariskunnan joista mies katsoi minua vakavasti ja sanoi, I wouldn’t go there. Jo alkoi ahdistamaan.

image

Viimeinen päivä Ranskassa oli tasainen, mutta mieli oli jo välillä Sveitsin mäissä.

Kyllä reissu alkaa jo vähän jaloissa tuntumaan, mutta uskon että vielä jaksan polkea. En vaan tiedä jaksanko enään jyrkkien mäkien tuomaa painetta. Päätin yrittää etsiä helpomman reitin, ja tiesin että tarvisin ehdottomasti kunnon pyöräilykartan. En ole ikinä ennen Sveitsissä käynyt, mutta minulla on aavistus että en halua eksyä sen kylien karjapoluille.

Nyt olen tosiaan Huninguessa, kolmen maan yhtymäkohdassa. Tänään kävin Baselissa etsimässä pyöräilykarttoja, mutta koska on sunnuntai, kaupat olivat kiinni. Löysin yhden kartan jossa on Baselin lähialue, mutta huomenna pitää ehkä käydä ostamassa lisää.

image

Huninguen leirintäalueelta. Sillan vasempi puoli on Saksaa, oikea Ranskaa, ja Sveitsi on tuossa suoraan edessä.

Aamulla heräsin ukkosen jylinään. Sateista keliä luvataan parille seuraavalle päivälle. Uusi reittivalinta voi romuttaa tavoitteeni ehtiä Chamonixiin, mutta tällä hetkellä se tuntuu paremmalta vaihtoehdolta. Jostain syystä Sveitsi jännittää minua.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Pvä 18-21 (1434 km): Ranska ja reittiahdistus

  1. Hejdu! Ja, va kan man säj… he åskar jär å… å räinar… å e heitt… men ja peedar ju it 80 km om daan förstås… va bara på en fem kilometers promenad på förmeddaan… Tack för denna rapport, och lycka till med fortsättningen!!

  2. Jaksa, jaksa! Låter både tufft å lite härlit dehe äventyre 😉 följer me spänning dina nya inlägg!
    Bara du komä de heim så ska vi ta en uppdatering på tummis, hehe!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s